ceturtdiena, 2015. gada 5. marts

Citādāk pagatavota vistas fileja

Man patīk blogārēs laiku pa laikam ieraudzīt kādu labu un noderīgu recepti. Rutīna virtuvē nav nekas iepriecinošs!

Katru nedēļu lauzīt galvu plānojot pirkumus un nedēļas ēdienkarti, brīžiem liekas kā tīrās mocības! Jā, mūsu ģimenē pirkumi tiek plānoti. Reizi divos mēnešos braucam uz centrāltirgu sapērkam visādas gaļiņas, zivtiņas, reizi mēnesī uz lielveikalu pēc saimniecības precēm, miltiem, rīsiem un citiem putraimiem... Nepieciešamības gadījumā uz piemājas tirdziņu pēc dārzeņiem, augļiem, izlejamā piena, sveramā biezpiena un sviesta. Šādā veidā plānojot lieliski ekonomējas nauda, laiks un viena lieta, kas man ļoti patīk - no ledusskapja ārā netiek izmests nekas vecs :) Šādi naudu un laiku ekonomējam jau vairākus gadus un tas tik ļoti ir iegājis. Man prieks, ka neesam lielveikalu un reklāmu varā :)

Atpakaļ pie receptēm :)! Vistas fileju esam pieraduši gatavot ļoti dažādos veidos - karbonādēs, medaljonos, grillētās, pildītās, folijā ceptas, zupās, utt... Re kas mani pārsteidza, kad strādāju virtuvē par pavāra palīgu, šefpavārs ēdienkartē mēdz piedāvāt šādi pagatavotu fileju. Tas bij sen :) Un tik pat sen šis ir viens no mīļākajiem ģimenes ēdieniem ko var pagatavot no vistas filejas.

Vistas filejas gabaliņi ar dārzeņiem


Recepte tika atkārtota tikai iedomājoties, kas varētu būt tās sastāvdaļas un garšas, kas veidoja šefpavāra rezultātu. Vienmēr esmu pieturējusies pie rezultāta kurš nejuka ārā pēc pirmajām neveiksmēm :)


Nepieciešams:
2 vistas fiejas
2 olas (mazās, ja lielā var pietikt ar 1 gab.)
pus paprika (var vairāku krāsu)
puravs
melnās olīves bez kauliņiem (neliela saujiņa)
2 ēdk. majonēze
2 ēdk. milti
sāls, pipari, ja vēlas timiāns vai SantaMaria Vidusjūras garšvielu maisījums
ja ir vēlēšanās var pielikt pāris sarīvētas ķiploku daiviņas
eļļa cepšanai


Smalki sagriež papriku, olīvas, puravu.


Mazos gabaliņos sagriež vistas fileju.


Vistas filejai klāt liek olas, majonēzi, miltus, garšvielas, smalki sagrieztos dārzeņus un kārtīgi samaisa.



Ar lielu karoti kārto uz sakarsētas pannas, uz mazas liesmas cep zeltaini brūnas no abām pusēm.


Šoreiz piedevām izvēlējos tikai salātus.


Teorētiski no sastāvdaļām sanāk sešas porcijas, reāli pusi apēdam mēs ar bērniem (trijatā), otru pusi vakara gaitā vīriņš noēd viens pats :) Ir tiešām garšīgi! 


Varbūt kādam noder šī recepte :)!
Esmu pret rutīnu virtuvē ;)