ceturtdiena, 2014. gada 1. maijs

Rupjmaizes salāti

Ļoti ērti un lēti salāti, it īpaši nedēļas beigās, kad ledusskapī siera gabaliņš un jau nobriedusi rupjmaize pa skrejošo darba nedēļu no brokastīm aizķērusies :) Atliek tik mājās vienmēr pa ķērienam konservētāju sarkano pupiņu bundžiņu turēt un sātīgas pusdienas gatavas :)!

Nepieciešams
6 šķēles rupjmaize
150 - 200 g Krievijas siers
2 tomāti
1 bundžiņa konservētu sarkano pupiņu
3 - 5 daiviņas ķiploki (var vairāk vai mazāk, pēc katra gaumes)
majonēze
sāls un pipari pēc garšas

Rupjmaizi sagriež gabaliņos, liek cepeškrāsni izgrauzdēties. Ja ir vēlēšanās var apslacīt ar olīveļļu cepšanai. Var maizīti grauzdēt uz pannas. Man personīgi labāk patīk cepeškrāsnī grauzdēta rupjmaize.

Izgruzdētajai rupjmaizei ļauj atdzist. Ja maizīte, kā man šoreiz, mazliet pārgrauzdējas, pirms likt klāt citas sastāvdaļas to kārtīgi samaisa ar majonēzi un ļauj tai ieņemt sakožamu konsistenci :)

 Klāt liek kubiņos sagrieztus tomātus.

 Noskalotas sarkanās pupiņas.

Pievieno sakapātu vai sarīvētu ķiploku. Noteikt ķiploka daiviņām izņem serdītes, tā ātrāk varēs atgūt svaigu elpu :). Visas sastāvdaļas kārtīgi samaisa ar majonēzi, ja nepieciešams klāt ber sāli un piparus.

Garšīgi! Šodien pie pusdienu galda būs klusums :) :) :) Tā vienmēr ir kad, tik labi garšo...