pirmdiena, 2014. gada 5. maijs

"...rab rab Rabarbers..."

Rabarberu kūka ar medus glazūru

Brīvdienās uzprasījāmies ciemos pie vīra tēva, ir taču pa laikam mazmeitiņas jāatrāda :) Kamēr uz ābeles malkas cepās sašļiki, devāmies ekspedīcijā pa opīša mazdārziņu. Paēdām skābenes un ievācām rabarberu ražu :) Nu nevar palaist garām pavasari bez rabarberu kompota un garšīgām rabarberu kūkām!!!




Maijiņa pēc garšīgām pusdienām, krietnas devas svaiga gaisa un visādu dārza labumu baudīšanas iemiga ļoti ātri. Tad nu mēs ar Lauriņu ķērāmies pie kūkas cepšanas. Pirmo reizi šo kūku cepu pirms kādiem 8 gadiem, vairs neatceros kādā žurnāla bij publicēta šī recepte. Ļoti garšoja un visu, kas tik ļoti garšo pārrakstu savā recepšu kladē, Lauriņa jau ir apņēmusies to pārrakstīt :)

Nepieciešams

Mīklai
100 g sviests
50 g cukurs
1 olas dzeltenums
1-2 ēdk medus

Pildījumam
300 g rabarberus
50 g rozīnes
60 g saulespuķu sēkliņas
10 g sviests
1 ēdk medus
100 g cukurs
2 ēdk piens


Visas mīklas sastāvdaļas samīca. Klāj formiņā veidojot mīklas maliņas. Lai mīkla neliptu pie pirkstiem, rokas ik pa laikam var pamērcēt ūdenī vai eļļā.


Mīklu liek ledusskapī uz 10 minūtēm.


Sagatavo glazūru. Katliņā izkausē sviestu ar cukuru un medu, pievieno saulespuķu sēkliņas, rozīnes un pienu.

 

 Uz mīklas ber sagrieztus rabarberus.


Pārlej ar glazūru un 200 grādos uzkarsētā cepeškrāsnī cep 45 minūtes.


Gatava, ļoti aromātiska un ļoti garšīga rabarberu kūka :)


 Noteikt ir jāēd vēl silta :)!